PDA

View Full Version : transmission not shifting


get stuck
09-09-2007, 07:16 PM
hi i am haveing a problem with my tranny. i finaly got one after waiting a few months and put it in and now it dosnt shift i dont have the linkage hooked up yet but when you go to click in in just but hand from the lever it dosent move any one knwo whats going on .:dontknow: oh yeah its a 82 dodge with a 727

adrock
09-09-2007, 07:28 PM
did you put in the torqe converter bolts?

get stuck
09-09-2007, 07:38 PM
haha yep i mean it will not shift at all not went driveing it i mean just crawling under the truck an dtrying to push the lever on the tranny it will not move

kootenaycat
09-09-2007, 08:59 PM
Got ATF? :D

ROBO
09-09-2007, 09:09 PM
pump engagement... no filter.. stuck govener... no oil psi..all things too check..other than that need more info ..

ROBO
09-09-2007, 09:10 PM
and i hope ya got the wheels off the ground when your shifting it manualy

get stuck
09-10-2007, 07:10 PM
it seams like the shifting rod that sticks out of the back of the tranny is jammed in the adapter that gose from the tranny to the t-case
is that posable it went in fine but it is not moveing at all??

shawn_ruley
09-10-2007, 07:17 PM
5 speed...

get stuck
09-10-2007, 07:24 PM
nope its a 727 automatic

gordwould
09-10-2007, 08:12 PM
did you hook up the linkadge?
and did you check to make sure it shifted before you put it in?

ROBO
09-10-2007, 08:37 PM
sounds like ya missed the park pall.. easy too do.. have toopull the back end off and line it up better and try again

kootenaycat
09-10-2007, 08:42 PM
it seams like the shifting rod that sticks out of the back of the tranny is jammed in the adapter that gose from the tranny to the t-case
is that posable it went in fine but it is not moveing at all??

Does the external lever move at all? If not, then probably going to have to open it up to examine.

If it moves, then check your line pressure. Should be around 60psi in neutral, about 20-30 psi in gear and around 200 psi in reverse. Sounds like you don't have any at all. Like Robo said, could be numerous things, with the simplest being a dropped filter.

BTW, how many litres did you put in? I usually put in about 5 litres, start it in neutral for 10 seconds to fill the torque, then put another 3-5 litres in and start and check it in park. Top it off from there.

get stuck
09-10-2007, 09:54 PM
the truck is not running so the is no pressure at all i just put the motor and tranny in. i havent started the motor yet im at a stand still because i dont whant to do all teh wireing to the motor if i have to take the tranny out again .

get stuck
09-10-2007, 09:57 PM
sounds like ya missed the park pall.. easy too do.. have toopull the back end off and line it up better and try again

so what your saying is to pull the tranny out and line up the shifting rod that comes out better ??

[cheers]

get stuck
09-10-2007, 10:00 PM
i bet that is it i will try that tomorrow

Kinslayer
09-11-2007, 12:21 AM
Get a manual tranny. Shift it yourself.

get stuck
09-11-2007, 08:38 AM
hahah maybe one day but i just want a direct bolt in for now . i thought about going to sranderd but i didnt want to screw around with that right now .

Kinslayer
09-11-2007, 09:00 AM
Yeah i'm just pokin' ya. I did a standard conversion on the blazer and holy fuck was that expensive. Clutch, flywheel and associated bolts cost more than the tranny and t-case!

get stuck
09-11-2007, 05:18 PM
haha yeah i know thats why i took my time and waited to find an auto i got it figerd out i just pulled the tranny apart from the addapert to the T -case and it shifts fine i just had it jammed up . so it should be good to go now.