PDA

View Full Version : 4 low disengages as well as..


surreysinner
09-09-2006, 07:23 PM
My 4 hi works fine, but when i goto 4 low it always comes out unless someone is pushing on it.

Also, 4 low does not like to shift gears(auto with od) unless i rev it up and then let of the gas then gas it again........after a while it will start to shift on its own.

Its a 96 6.5diesel 4 speed auto chevy.

Ideas?

Oh ya for some reason my engine lite comes on after i use 4 low but then goes out after around 3 starts.

230
09-09-2006, 07:28 PM
sorta the same thing my tranny was doin.

Chody
09-12-2006, 09:14 PM
mounts? i fixed my engin and tranny mounts then mine stopped popping outa 4 hi

MetalMan
09-12-2006, 10:16 PM
Maybe time to do some wrenching on the t-case...

In The Zone
09-12-2006, 11:52 PM
check your shifter for proper clearance i n the gate

could be out and not allowing full engagment..

it is probally triping the light due to vacuum related un less u are running hubs and no cad system im not familiar withthe chev setup..
the reason it goes out after 3x is the comp does not receive the code again unless u try to shift in to 4 lo

good luck

epic3
09-14-2006, 01:31 PM
burn it

ottoman
09-23-2006, 12:32 AM
do you have any body lift in there rick? cause that could do it

surreysinner
09-23-2006, 12:40 AM
No, no body. Apparently this yr cant be done. Air cooling issues I think

ottoman
09-23-2006, 12:51 AM
check the adjustment on your linkage anyway . it might have fucked up from wheelin