PDA

View Full Version : throttle cable's


Toy_Runner
08-13-2006, 09:55 AM
do any of you guy have probles breaking throttle cable,
i went 4x4ing last night climbing some hill and i broke another, the caseing broke again right by the carb, i have broke 3 now, wtf shitty cables

johny5
08-13-2006, 10:54 AM
is it pulling apart ? is posable your drivers side engine mount is broken?

lizard
08-13-2006, 11:28 AM
thats what I thought, check your motor mounts or maybe put in a limiter

Toy_Runner
08-13-2006, 11:39 AM
i will check that out

highwaystar
08-13-2006, 02:12 PM
you could have possibly installed a ford cable, ensuring prompt breakage. Replace with toyota cable immediatly.


















[k]

Toy_Runner
08-13-2006, 06:05 PM
motor mounts are fine???

Toy_Runner
08-13-2006, 06:26 PM
jb weld'd them up, hopefully that works

Pook
08-16-2006, 10:43 PM
how'd you check the mounts?


through the truck in gear and in 4wheel...hold brake and see how far you shifters move when letting the clutch out slow.

Toy_Runner
02-05-2007, 04:07 PM
back to thik question, kept one in truck for 2 months and broke again. truck has body lift and stock throttle cable mount?

whitlers
02-05-2007, 04:25 PM
i didn't change mine with my body lift and im goods

Toy_Runner
02-05-2007, 04:26 PM
i am going to check motor mount's. then fix old one and keep spare

StillRYE
02-05-2007, 05:14 PM
did ya check the throttle stop under the pedal make sure its touching when the throttles wide open

Pegleg
02-05-2007, 05:22 PM
brokentoy on the board here has been through 2 or 3,i thought it was only his pos with that prob.....LOL

BrokenToy
02-05-2007, 05:32 PM
thanks peggy :cool:

check to make sure your ground wire off of the throttle cable is mounted goodeder or else it gets some sort of static charge and the cable will fray and stick inside the casing (breakin shortly thereafter)
also check which slot you are runnin the throttle cable through the mount on top of the head (there's a couple of slots and some angles put more tension on the cable makin it break earlier). i actually ended up drilling a new hole in the mount where i thought the cable should go and it's worked better
new cable is about $100 from toyota and i'd suggest it cuz otherwise you may be gettin someone else's old frayed cable

hope this helps [cheers]