PDA

View Full Version : stupid dodge problem....


dexter302
12-12-2004, 03:33 PM
I have a problem with a dodge caravan i am working on,,,, It sometimes wont run when it is warmed up,,, SOmetomes it stalls oput,, and wont start,,, sometiomes it just wont start.....
I changed the fuel pump,,, Fuel filter, coil, cam sensor, and crank sensor,,, What else cpould it be???,, It seems like it is no spark.... Its a 93 3.3litre auto...Any ideas????



This space for rent
..._______
../_______\
.(]]__o__[[)
|\_o ___o_/|
|_|.........|_|

wonderland
12-12-2004, 05:09 PM
is it fuel injected?could check the timming?possibly the roter,but when they go it won't start at all.

78 landcruiser,straight 6,4 speed,full roll cage,new metal tub,8000 pound Ramsey 150 ft of line..thats all 4 now,no plates yet,lincoln locks shot gun rider

dexter302
12-12-2004, 06:33 PM
distibutorless ignition..... thats why i replaced the 2 sensors....i am puzzled....



This space for rent
..._______
../_______\
.(]]__o__[[)
|\_o ___o_/|
|_|.........|_|

chevy69chevelle
12-12-2004, 07:03 PM
All dodges seem to have this problem. the problem is it a [14]DODGE. Easiest fix is to BURN IT!!
but ir could possible ur computer?
We beat the shit outa my caravan w/ crow bars and a sledge[36]

In The Zone
12-12-2004, 08:06 PM
i would think to check som diagnostics on it

it shoulld have a onboard system..
just retrieve the codes or start sourcing with a multimeter.

did u check your fuel psi properly before changin gthe pump?
bleed down test

fouled fuel[?]
Plugs
TPS sensor?
map sensor?
coil primary?
secondary ?
did u check the shape of the injectors?
either way one less minivan for me to look out for....[c]


Soon to be on a trail near U

pumpkin
12-13-2004, 03:24 AM
dodges are known for bad auto shut down relays,thats another possablity.

Always broke
12-13-2004, 09:00 AM
could also be o2 sensors overfueling causing fualt codes to engine management
Also run the codes with computer[36]

If Ya don't Get Stuck Ya Aint Trying Hard enough!! Where's My Beer

Jeepnut
12-13-2004, 10:07 AM
Dexter Iam losing faith in you.First you admit to driving a ford and now a dodge...[16]

sell them and buy beer.[chugging][chugging][chugging]

http://www.funinbc.com/forum/uploaded/harry whiteass/2004325174524_stir.gif
Your Village Called Their Idiots Missing

godzuka
12-13-2004, 10:35 AM
map sensors are problems on those vehicles.

I don't have an intolerance to alcohol, I have an intolerance to people while drinking alcohol.

allwagon
12-13-2004, 10:40 AM
Sensor or Relay, Best guest without seeing it.

Just what I need, another wagon!

fruitcake
12-13-2004, 10:41 AM
Monitor your sensors while trying to start. If all looks ok.
Check PCM connections, powers and grounds. Seen a few of those.
But make sure MAP and TPS are working, also coolant temp sensor.
Check ASD feed and relay. No ASD.NO RUNNY RUNNY.


IF YOU HOLD THAT EXPRESSION LONG ENOUGH IT WILL BE PERMANENT

dexter302
12-13-2004, 02:11 PM
after scaning it,, it turns out to be the fuel pressure shut down relay... good guess pumpkin...
thanks for all the replys...


This space for rent
..._______
../_______\
.(]]__o__[[)
|\_o ___o_/|
|_|.........|_|

230
12-13-2004, 06:19 PM
I just had the same problem and mine was the fuel filter.

A man walks into a bar with a slab of asphalt under his arm and says: "A beer please, and one for the road."

marks
12-15-2004, 02:40 PM
Vacume leak