PDA

View Full Version : No start POS


longhorn
10-15-2012, 07:23 PM
Ive got a 85 Dodge pu automatic 1/2 ton.
318 engine

Wont start/

No juice getting to anything , I put a battery in it and nothing works?

Wont turn over , no headlights , horn nothing.

Anyone got any ideas where to start looking , it must be a wire or a fuse between the battery and wherever?

85chevy
10-15-2012, 07:25 PM
usually fusible link on the ignition wire that goes from the starter terminal to the ignition

harvester_sorrow
10-15-2012, 07:58 PM
don't those old dodges have a really small gauge ground wire? maybe try that

crazylike
10-15-2012, 08:21 PM
fusible link and make sure you tug on the wire good.

longhorn
10-15-2012, 08:36 PM
So it will be the small wire that goes from the starter to the ignition?
How am i going to change it on the ignition end if its in the steering column?

Happypants
10-15-2012, 08:55 PM
Sounds like a ignition problem to me, had similar thing in my cj, but I got mad and torn the harness out and then the column ,then the body off and threw it all away lol

85chevy
10-15-2012, 09:33 PM
The fusible link should be close to the starter designed to protect everything between the starter and the fuses. But yea it could be a bad ground too but if its a bad ground something should of worked atleast.

longhorn
10-15-2012, 09:38 PM
If I find that link can I just cut it out and wire it straight through?

Happypants
10-15-2012, 09:41 PM
I would cut it out and put a fuse in, if it blew there's a reason, if u cut it out it could cause more issues

4skin
10-15-2012, 09:52 PM
Yes but then you don't have a fuse
but then you will find out what blew the fuse link
It will be we're the burnt wireing
Ends
And all the smoke came from
But seriously has this truck been running since you've had it
And this is a new thing or is it one you got not running
The fuse link will either come off the batt +to a harness on the fender
Or from the+on the starter