PDA

View Full Version : no injectors firing


In The Zone
08-19-2010, 09:43 PM
:confused: what gives 97 4.6l triton no juice to injectors on pass side all4 engine runs well aside from no power.. un plug all 4 no diff un plug 1 on drivers side it stumpbles... has spark..

radman
08-24-2010, 01:35 PM
bad injector harness, cloged injectors, have you checked the compression, does it have an 02 sensor on both sides, mabe the one on pass side is falty. thats all i can think of rite now. when you say "juice" do you meen power or fuel

In The Zone
08-26-2010, 08:25 PM
no pwer fuel pressure is bang on got spark no signal to injectors..
exhaust is cold out of pass side..
as for o2 sensors there is 4 2 before and 2 after the cats...
no codes set...

tchevy
08-26-2010, 09:07 PM
bad comp, or harneess on that side.

nbrowser
08-28-2010, 11:39 PM
Quite possibly the harness or and this is bad, the driver in the ECU for that side of injectors is a goner....only way to tell is to backtrack the harness to the ECU and backprobing connectors along the way til you hit ECU, note, use a high impedence test light or a proper DVOM, a standard test light will fry even more stuff.....and if it's not know, modern fuel injectors are ground fired, not power fired.

pumpkin
08-29-2010, 10:02 AM
If there is no power to those four injectors, check the wiring. There is a splice that feeds the power to four injectors located near the number three injector. The computer controls the ground side to trigger the injector.

In The Zone
09-04-2010, 06:30 AM
thanks Bob will check that