PDA

View Full Version : throttle response problem


CromeY
02-07-2010, 07:45 PM
just finished a engine swap on my 90 xj put a rebuilt 89 motor in it everything runs good until you go to stomp on it the engine stutters idle drops way down and either dies or comes really close to dieing and if it dosnt die it revs up and is ok but for 2 secs after stomping on it it just drops and if you slowly push down the throttle everything is alright also it ides at about 250 to 500 rpm? so any sujestions on the throttle response problem please let me kno

bcmaxx
02-07-2010, 08:07 PM
Did You have the distributor out?

85chevy
02-07-2010, 08:15 PM
Sure hope u let the motor break in before u started hammering on it....

CromeY
02-07-2010, 08:46 PM
its been broken in and im not hammering on it just if you go to merge or somehting it does it

CromeY
02-07-2010, 08:47 PM
Did You have the distributor out?

dont think so but its worth a try who knows maybe it is ill try it next time i have a chance

bcmaxx
02-07-2010, 09:00 PM
Did it do it right off the get go? I screwed up when i put in my longblock, one tooth out , when i lined it up with #1 terminal it had to be one notch before

dh_4_ever
02-07-2010, 09:14 PM
check your throttle positioning sensors adjustment, and that the distributor isnt off. turn the crank to TDC (zero mark on the timing cover and that little tinny notch on the harmonic ballancer

your rotor should be either on #1 or 180 degrees off. reposition the oil pump till it lines up

85chevy
02-07-2010, 09:17 PM
Ground straps all hooked up right my truck would bog down when I got into it when it was cold found a strap that wasn't totally tight.

CromeY
02-07-2010, 09:41 PM
i kno all the grounds are tight maybe the distributor is off ill havta fiddle with that and yea maybe the tps at least got some ideas now

Moondog
02-07-2010, 10:03 PM
you posted this in the wrong room try the Toyota room :D